Gotuję świat
Leave a comment

Polski sezon na truskawki – najprostszy makaron świata na słodko

Truskawki! Uwielbiam! Sezon na nie w pełni i nie wiem z jakim krajem Tobie, ale mi kojarzą się po prostu z Polską. Przepis na makaron jest banalny, wykonanie to 15 minut. To jest tak proste, że musi być dobre! Smacznego!

Makaron z truskawkami

Składniki (2 porcje)

  • 500 g truskawek
  • 300 g makaronu (jaki lubisz)
  • 2 łyżki cukru pudru

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. W międzyczasie obierz i przekrój na połówki truskawki. Rozłóż je na papierze do pieczenia na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut, aż puszczą sok. Ugotuj makaron. Truskawki dodaj do cukru pudru i zblenduj na sos. Dodaj do makaronu, wymieszaj i gotowe. Możesz posypać całość pokruszonymi migdałami. Smacznego!